Welke houding aanemen tegenover een agressieve hond?

[et_pb_section bb_built= »1″ admin_label= »section »][et_pb_row admin_label= »row »][et_pb_column type= »1_4″][et_pb_image admin_label= »NL_chien_mechant » src= »http://www.kennel-club.be/wp-content/uploads/2017/06/NL_attitude_face_chien01.jpg » show_in_lightbox= »off » url_new_window= »off » use_overlay= »off » sticky= »off » align= »left » always_center_on_mobile= »on » use_border_color= »off » border_color= »#ffffff » border_style= »solid » force_fullwidth= »off » animation= »left » /][et_pb_image admin_label= »NL_chien_mechant_2″ src= »http://www.kennel-club.be/wp-content/uploads/2017/06/NL_attitude_face_chien02.jpg » show_in_lightbox= »off » url_new_window= »off » use_overlay= »off » sticky= »off » align= »left » always_center_on_mobile= »on » use_border_color= »off » border_color= »#ffffff » border_style= »solid » force_fullwidth= »off » animation= »left » /][et_pb_image admin_label= »NL_chein_mechant_dents » src= »http://www.kennel-club.be/wp-content/uploads/2017/06/NL_attitude_face_chien03.jpg » show_in_lightbox= »off » url_new_window= »off » use_overlay= »off » sticky= »off » align= »left » always_center_on_mobile= »on » use_border_color= »off » border_color= »#ffffff » border_style= »solid » force_fullwidth= »off » animation= »left » /][et_pb_image admin_label= »blessures » src= »http://www.kennel-club.be/wp-content/uploads/2017/06/NL_attitude_face_chien04.jpg » show_in_lightbox= »off » url_new_window= »off » use_overlay= »off » sticky= »off » align= »left » always_center_on_mobile= »on » use_border_color= »off » border_color= »#ffffff » border_style= »solid » force_fullwidth= »off » animation= »left » /][/et_pb_column][et_pb_column type= »3_4″][et_pb_text admin_label= »Texte » background_layout= »light » text_orientation= »left » use_border_color= »off » border_color= »#ffffff » border_style= »solid »]

Welke houding aanemen tegenover een agressieve hond?
Bij de eerste tekenen van agressiviteit van uw welp of uw hond, moet u de dierenarts raadplegen, want het is gemakkelijker te voorkomen dan te generen van een abnormaal gedrag.

Welke zijn de voortekenen?
Als uw hond knijpt, bij of gromt als u hem nadert, als u met hem speelt of als u hem borstelt.
Uw hond knijpt, bijt of gromt als men (u, een kind of iedere andere persoon), hem wil strelen.
Uw hond gromt als een kind of elk ander persoon hem nadert of u benadert.
Uw hond achtervolgt personen in beweging ( joggers, wiel rijders, wandelaars).
Uw hond valt andere honden aan.
Uw hond heeft u of een ander persoon gebeten.

Kent u de houding van een dreigende hond?
Bij de dominerende hond gereed om aan te vallen: hoofd, staart en oren staan rechtop, de haren bonevop de rug staan rechtop, kaken teruggetrokken, de ogen viseren de tegenstander.
Bij een bange hond: algemene houding is neerbingend, lichaam, oren en staart ingetokken, de landen soms ontbloot door de lippen achteruit te trekken.
Niettemin, onder invloed van de angst, kan hij bijten zonder waarschuwing.

Welke zijn de oorzaken van hondenbeten?
Deze zijn meervoudig. Sommige agressies maken deeluit van het normale gedrag van de hond die, niettegenstaande sociaal te zijn, blijft altijd een dier die kan bijten.
1) om zijn omgeving te verdedigen
2) om zijn jongen te verdedigen
3) door overheersing, angst, beretenheid of instinct
4) door irritatie ( plagerijen van een kind, pijn enz.)

Hoe beten vermijden?
-De hond moet opgeleid zijn. Om een gehoorzame, evenwichtige en sociale volwassen hond te hebben, is het noodzakelijk dat hij vanaf een zeer jeugdige leeftijd (tussen 3 en 4 maand) geeonfreonteerd wordt aan een maximum van gewone situaties: personen vreemd aan de familie, kinderen van alle leeftijden, de menigte, bewegingen, andere dieren, lawaou enz…
Van bij de aankomst van de hond in zijn nieuwe familie, moet zijn meester verderdoen kem veelvuldig, kinderen en ongekende volwassenen te laten ontmoeten. Deze opleiding maakt de hond toleranter en limiteert zijn agressieve reacties, maar zonder zijn waakzaamheid aan te tasten.
De hond, bij aankomst in een familie, gaast sociale banden smeden om zijn plaats in deze niewe  » meute  » te vinden.
Het is noodzakelijk hem een plaats te geven die hem geen  » chef  » van de familie maakt.
Integendeel, het dier moet leren gehoorzamen.
Onthondt dat de hond geen kind is. Hij moet de plaats van een hond bij de familie innemen.
Enkele eenvoudige raadgevingen.
-De hond mag geen eten krijgen aan tafel en hij moet na de meesters eten.
Zijn slaapplaats moet op een geiroleerde plaasts geritucerd.
Zijn, afzijdig van de normale doorgang, zodat hij het gaan en komen van de meesters niet kan gadeslaan
-De ogenblikken van spelen en strelen wordt bepaald door de meesters.
1) Laat de hond, zijn sexe of zijn dominerend gedrag, niet kenbaar maken door de benen van personen te berijden.
2) Ontmoedig de welpen om licht te bijten zelfs al in het om te spelen, zo vermjdt men latere problemen.
3) Maak het de welp, vanaf een jengdige leeftijd, gewoon dat men zijn speelgoed, zijn been, zijn voederbak enz..wegneemt.
Honden gebruiken signalen om onderling sociale kontakten te hebben evenals tussen mens en hond.
1) Een onderworpen hond die zich aangevallen voelt zal een onderworpen houding aannemene door zich te verlkeinen, op zijn zijde of op zijn rug gaan te liggen. Het is beter zulke honden afzijdig te laten en men niet te straffen, om het risico van beten te verkleinen.
2) Een dominante hond die zijn poot zet op de persoon die hij heeft uitgedaagd of gebeten heeft, zoekt niet om vergiffains. Hij uit zijn overwimingop zijn manier. Men moet vermijden zulke hond te aaien om zijn dominante houding niet te verstevigen.

Kinderen en honden onder toezicht
Wanner ze samen zijn moeten het kind en de hond steeds onder toezicht zijn van een volwassen persoon. De meeste ongevallen gebeuren wanneer ze alleen zijn.
Leer het kind om de hond te respecteren (het is geen stuk speelgoed), om zijn  » taal  » te begrijpen, om steeds voorzichtig te zijn, zelfs als bij de hond goed kent.

Leer de kinderen
1) Respecteer het dier: hem kalm toesreken, hemslaten muffelen, kem zachtjes te aaien. Hem niet bij de staat of de oren trekken.
2) Laat enn teefje en haar welpen met rust evenals, een vastgebonden hond, dis slaapt of eet, achter tralies of in een voertuig. Blijf ver van het dier, voorbijgaan met kalme passen en stil blijven.
3) Hoem de hond bij zijn naam alvorens kem te aaien.Als hij niet komt, laat kem dan met rust.
4) Als een hond gromt of zijn tanden toont roep dan een volwassene. Blijf ver van kem en laat kem met rust.
5) Om een onbekende hond te aaien, vraag eerst de toelating aan de meester.
6) Vermijden, een ongekende hond zecht in de ogen te kijken want dat betekent een bedreiging voor hem.
7) Stilhonden, de armen langs het lichaam, in de lucht kijken en stil blijven als een hond naar hen toerent en zij schrik hebben.
8) Het voorwerp dat zij vasthonden (speelgoed, moep…) loslaten indien de hond het wil grijpen. Onbeweeglijk blijven en wachten tot de hond weggaat.
9) Als honden onderling vechten, verwittig een volwassene. Probeer niet ken te scheiden.

Goede raad
1) Let er op een goede opvoeding aan uw hond te geven.
2) Verzorg uw hond goed en let er op dat hij steeds in goede physicke en mentale gezondheid verkeert.
3) Laat nooit een kind alleen met een hond (zelfs als het kind hem goed kent)
4) Bij de eerste tekenen van agressiviteit, raadpleeg uw veearts.
5) Denk ook eens aan uw postbode!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]