Stamboom B.K.C. (L.O.B)

DE BELGISCHE KENNEL CLUB / Belgian Kennel Club / B.K.C.

De Belgische Kennel Club is een NATIONALE PROFESSIONELE UNIE van de Fokkers van Honden van België (NIET FCI), die sinds 1908 ERKEND EN GOEDGEKEURD 1908 is, die zou kunnen Nationale Honden Centrale genoemd worden!

Ze is de enige waarhouder van het BOEK VAN BELGISCHE OORSPRONKEN! De L.O.B

We hebben 3 soorten stambomen en dit, sinds ALTIJD
1. De CPP (Voorlopige Stamboom om te bevestigen, dat wil zeggen dat de hond kan worden gepresenteerd op een beoordeling vanaf 3 maanden), indien een van de ouders bekend is of beide , of anderen, zullen ze ook geregistreerd worden op de Stamboom, het is vooral de identiteitskaart van de hond.

1/2 of bij honden die geen stamboom hebben met een volledige genealogie en die van fokkers komen, wordt alle informatie toegevoegd, die van de ouders bekend is, zelfs als de ouders geen stamboom hebben Een gecertificeerd en ondertekend dokument van de eigenaar / aanvrager is  verplicht. DNA-tests kunnen door de federatie worden aangevraagd.

  1. ALOB (die wordt afgegeven als gevolg van de beoordeling van een volwassene hond door een deskundige) indien een of beide ouders bekend zijn, zoals de kleur van de haren, ezv …. , zullen ze ook op de Stamboom worden vermeld.
  2. Het L.O.B (Belgisch Oorsprongboek) wordt uitgegeven wanneer er 3 volledige genealogieën zijn. Een stamboom is vooral « HOND IDENTITEITSKAART ». De Stamboom certificeert de kwaliteit van de hond niet, daarom ook vraagt de Belgische Kennel Club dat alle honden die een van de drie Stammen hebben, als volwassenen bevestigd worden, alvorens te fokken!

De Belgische Kennel Club (B.K.C.) is sinds 1908 voor iedereen aanwezig geweest, in België of elders, bovendien tegen betaalbare prijzen, zonder beperkingen of diktatuur! Iedereen is vrij om uit te kiezen.

De B.K.C. raadt u sterk aan, om één van deze drie stambomen te hebben om ongezonde en rampzalige bloedverwantschap voor uw honden te voorkomen.

De Canine Beauty Exhibitions zijn voornamelijk gebruikt om uw honden zonder Stamboom te evalueren. Na het verkrijgen van de Stamboom, waarom zou u niet deelnemen aan schoonheidswedstrijden, zo volgt u dan de evolutie van uw honden, en wie weet wordt u misschien een kampioen. Titels zoals CAC-CACIB …. worden toegevoegd aan de Stamboom
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen: kennelclubbelge@skynet.be of www.kennel-club.be

071/35 47 70 & 0477/17 92 70
De voorzitter: Anne-Marie Hermand.

Voor informatie in het Nederlands, neem dan contact op
cindyswalus@hotmail.com 085/25 51 87